Espoossa AtCanis hallilla Lentsun valmennuksessa. Koko päivän seurasin muiden treenejä ja Risty teki iltapäivän ryhmässä.  Kiva nähdä muitakin waleseja, Lemppa oli tietysti kasvattajan mielestä kaikista taitavin :) Kerettiin vetää kaksi kiekkaa; ekalla mielentilaa ja toisella noutoa. Ajatuksia viikonlopulta (ja sen jälkeen):

*Lopeta väkertäminen ja tee selkeämmin töitä/ treeniä

*Päätä mihin puutut ja miten, älä vaihda mieltä kokoajan

*Vinkuuko Blondi epävarmuutta, kiihkeyttä, komentaen vai miksi??

*Miten saan arkipäivän älinän kuriin?

----------------------------------------------------------------------------

Lentsun vinkkejä/ mielipiteitä meidän treeniin:

*Pentutreeniä 3vko, stressi alemmas. Ei tarkoita silti nameilla houkuttelua. "Aina onnistuu" paloitellut treenit.

*Hetsit, kehut ja palkkaus aina ensin OHJAAJALTA. Ei lahjontaa ja houkuttelua palkkaa esitellen.

*Ei tappeluita Toko kentälle, jos sellainen tulee, tehtävä jossain muualla. Miten?

*Askeleita seuraamisen yhteydessä, palkkaa hiljaiset

*"Hetsi nouto" ja minä selin koiraan. Eli koira villitään kapulalla, viedään kauas, palataan lähetyspaikkaan, hetsataan "pinkeäksi", lähetetään ja minä käännyt selin+ palkkaan kun tulee luokse.

*Ohjattu; ensin toinen puoli askel askeleelta koiran tasalta kisapaikkaan taakse. Kun toinen puoli valmis, sitten vasta toinen. Opeta hetsi ruoalla ja sitten B aika nopeasti kapulalle. (?)

-----------------------------------------------------

Kiva ja kannustava koulutus, taitavia koiria ja Blondikin teki tomerasti (paitsi saatiin kyllä vinkumista esille ekan kiekan liike ketjutuksessa). Hetsi noudossa juoksi yllättävän lujaa, mutta sain sen omalla riekkumisella myös haukkumaan (Lentsun mielestä ei haittaa). Vähän kuitenkin tuli taas olo *mä oon köpsö*, ärsyttää tää oma säätö. Mutta positiivista huomata, ei jännittänyt mennä esittelemään omaa ongelmaa/ meidän tekemistä vieraiden ihmisten eteen :)