Satsun luona treenaamassa Varkaudessa, oltiin jollain palloilukentällä. Kiva vire ja kivat treenit, Satsu vois opettaa blondille loput kaukot kun on selkeesti siinä hommassa taitavampi. ;) Pappa ja Ryttis pääsi treenaamaan myös, tehtiin vuorotellen.

*Seuraamista

Pepun käyttöä, peruuttamista. Harjoitulseksi täyskäännöstä vasemmalle (=2 tiivistä kään vas peräkkäin). Vinkiksi: älä väistä koiraa, anna sen tehdä työt, älä auta liikaa, uusi seuraa käsky kääntyessä ja odota et blondi tekee töitä, apuja jalalla. Oon ollu liian hätäinen ja pitkäaskelinen peruuttamisen opettamisessa. Älä kuitenkaan innostu tekemään liikaa näitä!

*Ruutua

Ensin vietiin alusta lyhyestä matkasta ja lähetys lennosta. Toinen pidemmästä matkasta, pidin pannasta ja hetsasin vähän, meni hyvin! Uskallettava ottaa myös pidemmästä matkasta. Loppuosa: maasta seuraamaan vaikka ensin ihan lyhyestä matkasta selkä koiraan päin ja ohj paikallaan, seur liikkeestä. Ei tarvii olla koira ruudussa! Maahan: opetellaan kaukot s-m kunnolla niin menee sitten pitkästä matkasta ruudussa kans :)

*Nouto/tunnari/metalli

Nostoja ilman apuja/käskyjä. Puukapulalla helppo, tunnaria kuopii ja metallia miettii. Tunnaria ruohikosta; markkeeraus kykyä ei pätkääkään, unohti heti mihin oma lens ja etsi ikuisuuden. Ei saa hermostua, ei saa auttaa, odotetaan omaa oivallusta ja sivulle saakka. Metallia tehtävä myös koira sivulla pelkkää kädestä tarttumista, että sais sen nyt ensin varmaksi. Sitten maahan ja lopuksi matkaa. Norm. kapulalla taas kapula eteen, ohjaaja taakse ja "tuo", palkka sivulta. Oo oikeesti ilonen kun onnistuu!

-------------Ryttis; juokseen h...vetin lujaa

*Liikkestä istuminen

Sehän osaa sen! Pysy ite suorana, palkkaa vielä nopeasti että istuminen tulis napakasti.

*Kaukoja

m-i, i-m onnistuu hyvin nyt pitkästäkin matkasta! m-i-s-i-m sarja onnistui myös jee! m-s s-m projektiksi nyt, s-m tarpeeksi läheltä ja "työnnä" koira taakse alas. Avustaja antamassa takapalkkaa? Kosketuskepin funkitio tässä hommassa alkoi valottua aamulla kun kokeiltiin, kosk keppi päänpäällä ja blondi HYPPÄÄ yläpystöön ja hampsaisee palloa kun nousee seisomaan. Ainakin nopeasti ja tomerasti. Mutta oltava tarkka liikkeen suunnan kanssa, tiedä nyt sitten onko tää hyvä juttu mun hahm kyvylle, mutta välillä piristykseksi kun oli blondin mielestä ainakin hauskaa.

----------Pappa treenas, silmät pullistui kun chihulla kun tajus pääsevänsä HOMMIIN!!! Ihana :)

Kiitos Satsu, kivaa oli!