Eilen puuhasteltiin omalla pihalla muutamassa erässä kaikkea pientä ja kerättiin paukkuja sunnuntain valmennukseen. Satsu kävi "tupatarkastuksella" ja coutsaamassa 10 innokasta kookoolaista. Huippu hauska päivä!

*LT ja pysäytystä

Lietsoin Ristyä ensin leikkimään ja kyllähän se leikkikin, mukana oli aamulla sen itse mukaan valitsema kana. :) Sitten kierrettiin puomin jalkaa, vähän nihkeää, mutta pari suht ok stoppia saatiin kaksoisavuilla (kmerkki+ sanallinen). Sitten suoralla: Satsu piti Ristyä, menin kauemmaksi ja kutsuin, lievää ennakointia havaittavissa (uutta!!!), stopit kaksois käskyllä oli kuitenkin parempia kuin aiemmin. Jatketaan samaan malliin.

*Kaukoja

M-S läheltä, täytyy alkaa heittämään namia taakse ettei keikahda käden perässä etupainoiseksi. Kaempaa I-S, peruuttaa n. 1/2 koiran mittaa, näinhän sen olen opettanut ja jotenkin kuvittelisin, että kisoissa väsyneenä ei peruuttais niin paljon. Nousi kuitenkin kauempaa myös! Sitten I-M-I-M, hienot istumiset, mutta eipä mennytkään taas ekalla maahan... Kuulin, että osatut liikkeetkin voivat sammua jos niitä ei vahvista. Niin näemmä. Uudestaan makupalalla "hetsaten" vähän parempaan vireeseen-> pomppas aika näppärästi maahan, mutta etini samalla aikasta reippaasti. Pienempi hetsaus, parempi lopputulos, palkkaa... Täytyy siis muistaa vahvistaa KAIKKIA siirtoja

*Liikkestä istuminen

Ohjattuna seuraamisesta, istui inasen nahkeasti, mutta pienimmillä avuilla kuin ikinä (painokas askel+ käsky, mutta ei kroppa/käsi nykimisiä). Toinen samanmoinen, Satsu naksutti palkkaa, ekaan jäi seisomaan, seuraava ok. Nopeutta käsky+1 askel+pysähdys- petras

----------------

*Häiriö paikallaanoloja

Koirat istumaan rinkiin, ohjaajat keskelle ja Satsu koitti saada niitä maahan/lähtemään paikaltaan kaikin keinoin. Ja tietysti siinä myös onnistui. Ohjaajalla 3 käskyä: istu, ei ja hyvä, huomattavan vaikeaa sanoa niitä oikeassa paikassa. :) Tätä samaa tehtiin Christan kurssilla, joten jotain vastetta jo havaittavissa, mutta piru miten vaikeaa kun Satsu "pölli" koiran kontaktin ja käski, keuhui ja maanitteli makupalojen kanssa niin johan siinä sekoaa kovempikin Blondi! Sain kuitenkin välillä myös pysymään, hyvä juttu! Sama homma maassa.

------------------

*Tunnari

Tää on vähän p..rseellään. Haistelee puolivaloilla, kyselee apua, tuusailee omiaan ja ei ainakaan kanna kapulaa kovin pitkälle. Tehtiin vieraskasa+oma lähellä piilossa 3 kert, petras jokaisessa treenissä, mutta kun pidin turpani kiinni poimisen jälkeen niin ei kyllä palauttanut kovin lähelle vaan räkäs. Sitten etsittiin pelkkää omaa ja koitin saada sivulle saakka, vaikeaa. Yks treeni kapula suuhun ja kutsu sivull n. 1o metristä, toi (jopa laukassa) ja piti ok. Nyt: etsitään pelkkää omaa ja mä pidän turpani kiinni niin kauan et on sivulla tai ainakin lähellä. Jos tulis etsimiseen intoa ja palautukseen varmuutta. Samalla noita luoksetuloja tunnari suussa.

*Hyppynouto

2 hyppyä kapula suussa muistutukseksi, sitten kokonainen; hyvä, paluuseen annoin varmuudeksi hyppykäskyn josta nosti laukan ja sivulle pienen takalenkin kautta+ istui vähän nahkeasti.

*Ruutu

Satsu vei alustan . Alustalle läheltä, sitten pari lennosta kauempaa, olis voinut mennä vähän lujempaa musta mut laukassa kuitenkin ja viimeinen varsinkin tomerasti alustalle. Kokeiltiin 1 ilman alustaa lähempää, hienosti osas mennä!

-----------------

*Metallia

Pelkkiä poimimisia ja siitä sivulle, koitettiin miettiä miten sais niitä nopeammaksi. Kapula Satsun kädessä, jaloissa, jalkojen välissä.... Ääntelee, läpsii tassulla jos mahdollista ja kolaa kuonolla. Kun saa suuhun niin pystyy sitten kyllä kantamaan + pitämään tosi hyvin. Tarttumista harjoiteltava kovasti..

*Askeleita

Kokeiltiin peruutusta, singahtaa herkästi vasurille, harjoiteltava pientä askelta ja mahd. avustajan/ esteen kanssa. Pääsis siishen käännös vasempaan, peuuta harj. Täyskäännös oikeaan pienemmillä/useammalla askeleella. Sivuaskeleet vasempaan ja oikeaan ok, kunhan menen oikeaan ilman ristiask. Kään vas ja oik tais olla suht ok, vasurille tekee pienen lenkin ja oikeaan menee herkästi vähän "yli" (vinoon).

-------------------

Kivaa oli, Kiitos Satsu!Cool