Mä oon ollut jo ihan depressiossa Ristyn vireen kanssa juoksun jälkeen, mutta onneksi saatiin keskiviikkona ihan kiva treeni Möllikisojen alla. Mutta tänään löytyi taas vanha kunnon yritteliäs ja tomera Blondi!

Lähestymistapa kisoihin: emäntä teki 15h työpäiviä ja koirat oli täysin "heitteillä". Pieniä lenkkejä, treeniä ei juuri nimeksikään ja huomiota tosi vähän. Ruokaa annoin vain ihan vähän eilen illalla ja aamulla en lainkaan, tosin Blondi korjasi tätä ruokatasapainoa varastamalla Konstan hampurilaisen pari tuntia ennen kisaa. Mutta oli siis aika nälkäinen. Vinkui autossa jo kisapaikalle mennessä, jossa tein lyhyen lenkin ja B takas autoon odottelemaan. Mä istuin autossa, kuuntelin radiota ja tein mentaaliharjoituksia. En puhunut kenellekkään ja mietin ihan muitakin juttuja kuin vaan kisaa. Tosi Satsun kanssa olisin halunnut tehdä vikalistaa matkalla, mutta onneksi ei vastannut puhelimeen :) Hämmästyin itse kuinka rauhallisena pysyin kun vaan keskityin omaan juttuun, täytyy varmaan ottaa tavaksi. Sorry kaverit jos en enää ole kovin sosiaalinen kisapaikalla, mutta tää tuntui hyvältä ratkaisulta. Risty oli aika kivan tuntunen autosta ottaessa, kun otin sen odottamaan Avo luokan palkintojen jaon aikana. Kerran maahan meno (palkka) ja koiran luo paluu ja pa (palkka). Aika siklalla tuntu olevan vinkumisen tulo, mutta taitolaji tää vire/ hiljaisena pysyminen. Paikka siis Laukaan urheilupuiston kaukalo, sää vesitihkuinen ja tuomarina Marko Puranen:

PAIKALLA OLO 10:

Meni vähän vinoon maahan niin kuin yleensä, mut makas varmaan samassa asennossa ja ok ylös. Ei huomautettavaa. Riemastui kehista ja arvostelun ajaksi laitoin taakemmaksi maahan odottamaan, tässä vinkui. Palkaksi heitin lihapullan heti kehästä ulos tulktua ja B autoon. 1 koira ennen meitä.

--------------------------------

Risty autosta kun edellinen teki 3. viimestä liikettä. Tuntui kivalta autosta otettaessa ja laitoin kaukolon reunaan kiinni ja itse vähän matkan päähän. Alkoi kiljumaan aikalailla, joten otin hihnasta ja laitoin maahan odottamaan. Vinkui siinä hetken, mutta hiljeni. Kun näin kaukojen ekan (ylös), tein sen läheltä kerran, palkkasin ja B maahan odottamaan. Kutsuin mukaan kun olin menossa kehään sisään ja viimeinen nami.

SEURAAMINEN 7,5:

Tää tuntui tosi pitkältä ja sisälsi mm. juoksussa ja hitaassa käännöksiä ja musta aika paljon askeleita. B tuntui hyvältä, paitsi painoi välillä aika paljon ja taisi pitää vähän ääntä alussa + lopun askelissa. Mut tuntui et kontakti hyvä ja käänökset napakat (paitsi vasen varsinkin juoksussa, törmättiin taas..) Pisteet lähti liiasta tiiviydestä ja äänestä.

ISTUMINEN 0:

Mä en tajuu, mä ryssin tän nyt aina kisoissa! Nyt annoin mielestäni aika kovan avun ja katsoin vielä olan yli ja uus käsky kun ei istunut, mut ei edelleenkään istunut. Plääh, tätä täytys treenata kai liikkurin kans, onnistuu aina omissa treeneissä! Olikohan mulla vähän liioiteltu apu niin sekos siitä..

LUOKSETULO 6:

Teki molemmat pysähdykset, mut menivät aiiika piiitkiksi. Vika välikin ihan ok laukassa.

RUUTU 0:

Bongas hyvin (en edes nykinyt koiraa), meni vauhdilla, mun kasetti ei pitänyt ja annoin seis käskyn turhan aikaisin. Pysähtyi aika eteen ja maahan tuli sen verran eteenpäin et tassut ulkona. Seuraamaan vauhdilla mut vähän ohi :) Jos olis osunut sisälle niin paras ruutu mitä ikinä!

HYPPYNOUTO 9:

jeejeejee :)

METALLI 8:

Mietti vähän poimimista ja ravissa takas, mutta Bn tämän hetken metalliksi hieno! Mä oon tosi ylpee miten noudot on edistyneet!!!

TUNNARI 5:

Istui käännöksen hyvin, aika kiireellä kapuloille ja sähläs siellä jotain, siirsi (tassulla?) oman viereistä mut sitten kasetti kesti kuitenkin etsiä oma ja toi sen ravissa, vähän pureskellen. Mut selvis tästäkin!

KAUKO 5:

Oi tässävaiheessakin musta tosi tomerana, ja nyt tuli taas vähän ääntä. yksi m-i meni m-s ja korjasi toisella käskyllä. Muuten asennot tuli aika hyvällä napakkuudella, pientä seilaamista ees ja taas + ääni. Mut ei jähmeilly eikä jäätynyt.

KOKONAISVAIKUTUS 8:

"Iloinen koira ja hyvä yhteistyö, kunhan viel kaikki jutut onnistuu samaan kisaan :)"

Yht. 176p./-/sij. 2.

-----------------------------

Nyt täytyy tehdä suunnitelma treenamisen laadusta ja määrästä, pitää vire oikeana ja säätää tää homma pakettiin. Olin tosi ylpeä itsestäni, kuinka reipas ja järkevä olin ja kasetti alkaa pysyä tosi hyvin kasassa. Mutta vielä ylpeämpi olen Blondin tomerasta asenteesta. Täytyy auskultoida viisaampia ja tehdä suunnitelma... Vaikka kisakirja näyttää aina vaan laskevaa tulossuuntaa (vähiten pisteitä mitä ikinä voilk), niin ei tää huonoin setti ollut lainkaan!