Matkalla pohjoiseen stopattiin Konstan kanssa Varkaudessa ja käytiin Satsun luona "tilannetarkastuksessa"

Alkuun lämmittelyksi seuraamista, pää on nyt rauhaton...

*Noutoa

On se h..vetin vaikeas liike tämä! Pito ja kutsunouto suht ok, maasta poimiminenkin vieraassa paikassa ja puskahiipparilla häirittynä (joku setä kierteli kenttää ja käyt. vähintäänkin omituisesti) suht ok. Viedyn kapulan nouto on vielä liikaa, jää sinne miettimään ja puuhastelemaan. Nyt edelleen kolmea ekaa vaihetta ja jos kikkailee tai mietiskelee "ei" ja uusi käsky. Paljon pitoa ja luvan kanssa luovuttamista vielä.

*Ruutua

Tää on nyt vähän jähmöä, olen varmaan tehnyt liikaa liian vaikeita aloituksia ja haistelu osoitus epävarmuudesta. Helpota vieraassa paikassa ja tässä voisi käyttää lelua (pitää lentää yli tai ainakin ruutuun saakka). Eli leikkiä, lelun ryöstä "ruutuun" ja lelu lentää pysähdyksestä.

*Kaukoja

Maahanmeno kummallisen huono, täytyy muistaa vahvistaa tätä. Seisomisissa ei peruuta enää niin järjettömästi, voitaisiin kuulemma saada kisoissa tästä jo pisteitä :) Muista vaihdella palkkaamista ja välimatkaa koiraan, 1m/5m ja 10m ei ainoat vaihtoehdot...

*Liik ist

Tätäkin olen nyt onnistunut "sammuttamaan", eli helpompaa!!! Liian usein kokeillut ekaksi liian vaikea, ei onnistu, helpompi ja onnistuu. Sitten käveltiin käveltiin ja käveltiin, että saatiin ohjaaja oppimaan oikeanlaisen puolipid ja askelavun antamista. Blondi raukka, mitä kaikkea se osaisikaan jos ohjaaja olisi fiksumpi!!

*Luoksetuloa

Koska kyttäili Satsua muutenkin niin heiti itse. Ennakoi nyt pysäytystä vähän, mutta pystyy silloin myös stoppaamaan paremmin, muista "tokolaukka" riittää- Suora lt lopuksi, pa vino, korjuutin. Palkkana lihapulla, jonka jälkeen leikki vielä. :)

---------------

Mietintöjä....

Juteltiin Satsun kanssa siitä, että vaikka kuinka ihanaa on kun Blondi on saatu kiihkeään ja yritteliäiseen mielentilaan, pitäisi mun osata tunnistaa ja miettiä tämän koiran henkilökohtainen maksimaalinen suoritustaso. Liika saa siitä stressaantuneen, yliyrittäväisen ja huolimattoman sähelön, se ei ole hyvä ja kiva asia. Vaikka kuinka musta on kiva, että seuraaminen on "innokasta" ,pitäis pystyä tekemään siitä kuintenkin rauhallinen ja tarkka. Positiivista kuitenkin kuinka hyvin B on alkanut leikkimään, se alkaa olla melkein kunnon palkka sille! Kaivo jopa kinttaan liivintaskusta kesken treenin vaikka oli saanut jo lihapullaa :)

Seuraamisessa S huomautti rauhattomasta päästä; kontakti seilaa ylös alas ja B painaa ajoittain myös. Kaukoissa maahanmeno on joko jähmeä tai sitten pomppaa eteenpäin alas hypätessä. Nopea saa olla, mutta kuinka nopea vullukka voi olla, jotta pystyy vielä keskittymään ja tekemään tarkasti. Vinkuu ja haukkuu ehken nyt taas enemmän, kiinnitä huomiota näihin...

Kiitos Satsu taas, on se hyvä että meillä on tällainen maailamluokan koutsi, joka vahtii mun säheltämistä. Etten sais mitään älytöntä itsekseni säädettyä :)

Viikonloppu ollaan kyläilty Iskän luona Vaalassa, koirat on saaneet olla kirjaimellisesti ihan "pellossa" ja juoksennella pitkin sänkipeltoja.