Satsu ja Welmu tuli hakemaan tuntumaa matolle MM kisoja varten KooKoon hallille ja päästiin Eevan kanssa treenaamaan samalla. Blondi teki papan jälkeen, pienet pätkät seuraamista alkuu ja sitten:

*Ruutua

Jätin Ristyn maahan, vein alustan ja otin mukaan, lähetys kaukaa, hyvin meni! Toinen ilman alustaa vähän lähempää ja löysi ruutuun!! Sitten taas kauempaa alustalle ja maahan myös, vähän ihmetteli maahan käskyä mutta meni ekalla. Hyvältä tuntui! Lähti jopa pa:sta ja bongas ruudun hyvin kun kysyin "missä ruutu" :)

*LT pysäytyksiä

Satsu heitti lihapullaa ja mä annoin suullista ja käsimerkkiä. Vähän tais ennakoida ja reagoi myös Satsun käteen, mutta pysähteli hyvin! Muista hihkaista "Seiso" yhtä komakasti/iloisesti kuin ruutuun kun reagoi siihen hyvin.Pari maahan myös.

*Kaukoja

Sarja, tulin vaikeisiin lähemmäksi. M-S nousi jostain syystä useamman kerran istumisen kautta. Mietittiin käsimerkkejä: m-i käsi nopeasti suoraa ylös (sormi pystyyn?), i-s peruutuskäsimerkki koiraa kohti, mieti tempo, peruutti nyt puol mittaa. i-m normaali kädet sivulla alas, s-m yks käsi alhaalla työntäen koiraa päin. m-s molemmat kädet auki ja alhaalta nostaen ylöspäin, myöhemmin pelkkä kädet sivulla käyttö?

*Liiks ist

Nyt sitten tarjosi pelkkään seisomista, Blondin mielestä se tulee näissä jäävissä ekana. Ei se nyt niin viisas voi (vielä) olla.. No jalka-apua ja istuihan se sitten.

*Noutoa

Pitoa. Tää jäi harmittamaan, puri kapulaa ihan sikana taas. Tosin oli häiriötä kun Konsa leikki aika äänekkäästi, mutta olisin toivonut että olis oitu esitellä edes jotain edistymistä. Satsu koitti selvittää miten kapula pitäis laittaa suuhun, ei odotella ja houkutella, taisin vähän vajota siihen. Laittaa rauhallisesti, mutta ei sähläten suoraa kulmureiden taakse ja nostaa kuonoa mieluummin vähän ylöspäin. Ja ei saa hermostua vaikka mieli tekis.. Blondi jotenkin väisteli nyt taas enemmän ja leuat oli tosi rauhattomat, meni tosi jankkaavaksi kieltelyksi kun puripuri ja puri. Kerran jopa yritti heittäytyä alas kun aloin laittamaan kapulaa suuhun.. Kotona kokeiltiin vielä, mietin sitä laittamista ja sain jopa kerran kapulan suuhun ilman suurempaa mäleskelyä eli näitä täytyy harjoitella vielä. Joku vielä väittää, että nouto on Spanielille helppo opettaa, osaa sen lähes luonnostaan, missähän meillä on mennyt vikaan...

Mua jotenkin vähän taisi jännittää tänään Satsun seurassa treenaaminen, kun ajattelin että ollaan edistytty ja olis ollut kiva onnistua senkin nähden :) Hyvä näin, pistää yrittämään enemmän. Ruudusta jäi hyvä mieli, Risty bongasi hyvin ja eteni kivalla "asenteella". On edistynyt siinä kovasti! Vähän oli mulla liikkeiden välillä Ristyn houkuttelua, ei olla oltu hallissa pitkään aikaa ja heitti välillä omaan rundia, vaikka toisaalta tuntui et oli kuitenkin hyvin mukana. Ei pidä vajota houkuttelemaan sitä vaan vaatia kuuntelemaan ja pitää hauskaa ja pistää maahan kun ei tehdä mitään.

Welmu-Pappa oli liikkis, matkakuume alkaa nousta kun viikonpäästä startataan kohti MM-kisoja. Huippua läheteä turistiksi mukaan!