Juhannus meni MM kisamatkalla ja koirat loikoili poikien kanssa kotona ja mökkeilemässä. Reissun jälkeen muutama pv kotona ja uudelle mökkireissulle keskisuomeen. Risty sai lomailun lomassa puuhastella jotain pientä ja loman ykkösjutuksi muodostui uima/dummy palkalla noudon vauhdin korjaaminen. Hyvin onnistui vauhtipalkkaus rantavedestä: ensin maallepäin noutoon ja sitten palkaksi lensi dummy järveen. Ainut ongelma alussa kun Blondi ei tahtonut raaskia jättää noutokapulaa ja yritti lähteä vesinoutoon kapula suussa :)

Mökkeilyn jälkeen suunnattiin Punkalaitumelle Hiidenhelmeen Springereiden leirille. Mulla alempien luokkien kouluttamista ja Ristyn kanssa osallistuin to ja pe Beritin ryhmiin. Näissä keskityttiin lähinnä ruudun bongauksen parantamiseen ja iltaisin tein toisen treenisetin kaikkea muuta; mm. tunnaria iltaruoalla (ei tuonut koko leirillä muuten yhtään väärää!). Noudoissa huomion arvoista: palautti kaikki treenit laukassa! Hirmuiset helteet, mutta hyvin B jaksoi! Leikki jopa niin että pystyin käyttämään palkkana!

Lauantaina oli päivällä tarkoitus treenata ja päätin ensin treenatakin Normaa. Norma oli mukana MH luonnekuvausta varten, mutta oli mukava tutustua siihenkin paremmin ja innostuin tekemään vähän koulutuksellisia "eläinkokeita". On muuten varsin tomera tyyppi ja palkitseva koulutettava! No Risty ei sitten malttanut odottaa vuoroaan, vaan päätti tulla kentälle ja repi kevythäkkiin reiän + puski itsensä siitä läpi. Olisi edes tehnyt vähän isomman reiän niin ei olisi sattunut... Lopputuloksena turkasen pahasti ontuva koira ja huolestunut omistaja. Onneksi leirillä mukana ollut Hanna eläinlääkäri sai hysteerisen omistajan taannutettua ja Risty pistettiin kämppään lepäämään eikä kiikutettu mihinkään pidemmälle. En ole kaveria kyllä niin surkeana ikinä nähnyt, taisi olla oikeasti kipeä kinttu! Norma osallistui lauantaina MH:hon ja heittämällä suoritti radan läpi. Yllätti kasvattajan varsin positiivisesti, oikein tomera likka onkin! Vapunkin oli tarkoitus osallistua ko testiin, mutta päättikin aloittaa päivää aikaisemmin juoksun :(

Sunnuntaina oli leirin "pääohjelmanumero" eli Korrien toko koulutus. Risty ontui huomattavasti lievemmin ja pääsi tekemään Riitan ryhmässä tunnaria. Hyvin suoriutui kaikista treeneistä, täytyy välillä alkaa taas piilottamaan omaa nurmen sekaan. Mietittiin myös palautusta ja siihen muutamia hyviä vinkkejä myös. Pekan mielestä pitoa harjoitellaan pelkällä kehulla vahvistettuna, jotta luovutuksesta ei tulisi liian iso numero. Kapula laitetaan suuhun, kehutaan ja silitetään (+pidetään leuasta tarvittaessa) pidon ajan ja heti ulovutuksen jälkeen ohjaaja muuttuu passiiviseksi. Kokeilin tätä Normalla ip ryhmässä ja Risty on saanut tehdä samaan harjoitusta kotona alkuviikon- tuntuis kumma kyllä vastaavan vaikka kehua kummempaa palkkaa ei tule. Seurasin koko päivän muiden treenejä ja varsin mielenkiintoinen päivä olikin!

Kiitos kouluttajille hienoista treeneistä, koulutettaville ahkerasta osallistumisesta, Virpille sikahauskasta kämppis elämästä ja tietenkin leiritoimikunnalle upeista järjestelyistä!

Tänään ti 13.7. käväistiin sitten kyynärkuvissa varmuuden vuoksi. Ei aristanut enää jalan kopelointia eikä onnu, mut varmuuden vuoksi kuitenkin. Loukattu puoli (vasen) ei ihan priima, mut ei mitään tuoretta onnettomuuden aiheuttamaa kuitenkaan. Oikea ihan siisti. Odotellaan et Närskä kattoo kuvat ens viikolla ja sitten Skl virallista lausuntoa varten. Jos kinttu alkaa vaivaamaan niin täytyy suunnata sitten ortopedeille tarkempiin tutkimuksiin.