... joka piippaa aina kun sitä käytetään. Nyt alkaa oikeasti jo vähän huolestuttaa sen ääntely treeneissä. Treffattiin Riikan kanssa tänään Portilla ennen pentukurssin alkua ja treenasin Ristyn kanssa vähän kaikenlaista. Ja ääntä tuli vähän kaikessa; p-olossa, kaukoissa, metallissa, lt jätössä ja vähän seuraamisessakin. Aargh Kiva kun se ei ole laamaantunut juoksun jälkeen ja kauheasti ei tunnu haahuilevaiselta treeneissä, mutta ei tuo ääntelykään ihan toivottavaa ole! Riikka treenasi Rölliä ja tehtiin yhdessä ja vähän limittäin:

*P-olot

Aika kauan kuin viimeksi on näitä treenattu! Menin hallille ja ilman suurempia virittelyjä (muutama pa tulo makupalalla, B tuntui olevan aika liekeissä kun hokas pääsevänsä treenaamaan) ensin istuminen. Istui hyvin, mutta vinkuin.. Koitin kieltää, mutta ei tainnut paljoa tehota. Kävin piilosta näkyvillä kehumassa kun istui hyvin ja hiljaa. Palattiin takaisin kun olivat olleet hetken hyvin. Palkkasin riemukkaasti namilla ja lelulla, ei oikein lämmennyt leikkimään (jahtas vaan mun käsiä ja mua), joten palkkasin loput suosiolla lihapullalla. Sitten makuu, Riikka käskytti ja B meni hin maahan (nami), jätössä taas vähän ääntä. Vaihtoi pään asentoa ja kerran lonkalle, tärisi (hermostunut?) kun palasin luo. Lihapullaan heti kun nousi istumaan (vähän varovasti). Näitä täytyis harjoitella myös!

*Seuruuta, pa ja kaukoja

Riikka otti lt käytävällä ja mä otin pieniä seuraamispätkiä ja kaukoja läheltä huoneessa. Seuraaminen tuntui hyvältä, aika tiivis, mutta ei painanut häiritsevästi. Korjas hyvin kerran pa ihan itse kun tajus istuneensa vähän hassusti. Kaukoja; ensin yhksittäisiä ja otin lyhyemmästä 3 sarjan. Vinkuin ja jopa haukahti väleissä vaikka koitin olla tosi rauhallinen käskyjen kanssa.

*Metallia

Jättönouto; eka poimiminen vähän hidas, miettiköhän viileää kapulaa (ei oo tehnyt sellaisella), sivulle ravissa. Sivulla piti hyvin ja tiukasti, vaikka käytin käsiä kapulassa, luovutus vasta luvalla. Heiton kanssa; ryntäs kapulalle haukun kera, parempi poimiminen ja sivulle ravissa. Sama vielä käytävällä piedemmällä matkalla ja sama suoritus. Suoriutuu nyt kuitenkin poimimisesta ja koko ketjusta, nyt pitää keksiä jotain palautusvauhdille ja ääntelylle...

*Istuminen

Riikka käskytti. Mä en osaa tehdä tätä käskytyksestä. Tein yhden istumisen lennosta; ok ja sitten Riikan käskyttämänä- sama kuin maanantaina- ei istunut. Uusinta ja parempi rytmitys jalalla ja palkka heti; ok. Sitten taas jäi seisomaan, vaikka oli jo istumassa. Riikka oli sitä mieltä, että B on oppinut istumaan alas saakka vasta kun käännyn sitä kohden ja nyt kun jatkoin vaan kävelyä, niin ei istunutkaan. Parempi jalka-apu ja ei enää kääntymistä + täytyy harjoitella kuuntelemaan/ tekemään tää käskytyksestä. Seuruutin aika pitkää suoraa ja myös tk kautta ennen istumista, seuruu tuntui hyvältä (palkkaa tästä välillä myös!).

*LT

Juoksin lähtöpaikkaan ja vähän kiihdytin B:tä, haukkui matkalla- ei järkevää. Vinkui sitten jätössä.. Riikka käskytti alun, B karkas "käsky". HARJOITTELE! Uus yritys ja malttoi odottaa mun käskyä. Stoppi pelkällä km: hyvä vaikka oli liukahko näyttelymatto! Heitin lihapullan! Maahan lyhyemmästä matkasta, kaikki avut ja Blondiksi hyvä maahanmeno! Loppuun suora luoksetulo, laukassa, mutta vähän "hopo-hopo" ennakointia.

*Tunnari

Riikka vei kasan vieraita, mä vein oman vähän sivuun kasasta. Vapautuksen kautta, meni ja näytti jopa että alkaa haistelemaan, mutta nappas kasasta väärän. Luovutus rauhassa sivulta ja laitoin uudestaan etsimään; oma tuli. Toinen: meni ja lohmas oman suuhun enempiä miettimättä; vapautin heti noston jälkeen. Sitten vielä 2 (tehtiin ensin kyllä vähän muuta välissä) ja omat tuli, yhdellä pal puri ihan pirusti kapulaa...

Loppuun ajattelin mielentilan olevan rauhallisempi; kaukoja m-s-i-m n. 5 metristä: ääntä joka väliin vaikka vaihdot tuli... Itteensä tästä vaan saa syyttää, vaikka tuli kyllä olo "Houston, houston: WE HAVE A PROBLEM!" Mietiskelin vielä ääntelyä ja B on ollut musta juoksun jälkeen nyt äänekkäämpi muutenkin; vinkuu mm. enemmän/ herkemmin esim. ulos lähtiessä... Mikäköhän mättää? 

-------------------

Illalla keittiössä muutama tunnarin nosto ja palautus; piti äly nätisti ja heti sivulle kun sai kapulan suuhunsa.