Eilisistä treeneistä saatiin Christan kirjoittamat kommentit:

Seuruu. Kokonaisuus todella siisti :) Ekassa juoksupätkässä hyppelehti alussa, toinen ok. Seuruu siisti, hidas ok- mutta kontakti vähän herpaantuu siinä. Ääntely :(

Istuminen: Hieno :)

Luoksetulo: Eka (lähtö) maahanmeno voisi olla napakampi. Vauhti hyvä! Seiso... tjaa-> tehtävä paremmaksi. Maahanmenoa ei tapahtunut lainkaan :o Pientä ääntelyä

Ruutu: Vauhti hyvä sinne ja pois. Korjauksia <- paikkaa kannattaa vielä treenata. Muista ettet nyi koiraa alussa.

Metalli: Tarkasti noutaa :) vaikka ei kapulasta tykkääkään. Hyvä te! Sivulletulo vajaa ja kaukana.

Hyppynouto: -"-

Tunnari: Alku kääntymistä treenattava -> kokomattomuutta, ei mikään ongelma. Nenätyö ok, pureskeli sivulla, leikki vähän kapulaa nostaessa.

Kauko: ok istu-seis ja seis-maa seilaa.

Olette edistyneet paljon!! Hyvä ettei "aijai" ja Soosoo"

----------------------------

Tän päivän treeneissä pilkottiin sitten luoksetuloa, ruutua ja noutoja rapaistiin loppuun vähän. B sai odottaa hetken puussa, ei ruvennut kimpoilemaan ihan sikana kuitenkaan, ja menee hyvään mielentilaan kun laitan sen hetkeksi maahan odottamaan ennen kuin aloitan ja kutsun siitä "töihin". kaikki välit maahan jos tulee odottelua-> ei tarvi kokoajan pitää kontaktissa ja ei kuitenkaan tuu mahdollisuutta huuhailla. Tää tuntuis nyt toimivan! Kiits Satsu ideasta :)

LT:

Näytin ensin miten on treenattu seissejä hypyn kautta ja hyvinhän se blondi tässä ne osaa. Sitten vietiin suoralle ja jättö kisamaisesti, meni nyt nopsaa maahan kun ei joutunut odottelemaan alussa, näitä alkuja tarvii harjoitella myös viiveellä ja auttaa et menee kuitenkin nopsaa maahan vaik olis vähän herpaantunut. Lähti h..vetin lujaa ja stoppi liukuu.. respekti ei riitä kauas. No tehtiin lyhyemmästä matkasta, kaikki avut peliin C heitti namia ja rupes pelittämään. Aika paljon toistoja, rupes musta jo vähän himmaamaan, mutta C oli sitä mieltä et vauhti ja asenne edelleen hyvä. vauhti oltava sellainen et pystyy tekemään napakan stopin. oon ahnehtinut matkaa ja viivettä palkanheittoon ja mennyt sen takia taaksepäin tässä. Eli nyt vähän takaisinpäin.

Maahanmenoon hauska leikki: jätä Blondi (myös avustaja voi leikkiä), mä vähän kauemmas ja heitän namin itestä eteenpäin, kun syöksyy namille niin matkalla "maahan" ja siitä saa palkaksi jatkaa namiin kun meni maahan hyvin.

Ruutua:

Kokeiltiin jos en anna "seis" käskyä, niin kuinka hyvin korjailee paikkaa/ etsii oikeaa paikkaa. Ekalla meni tosi hienosti just oikeaan paikkaan suoraa, mä olin myöshässä palkaamassa, pitäis keretä palkkaamaan lähemmäs ennen kuin lähtee tulemaan ruudusta mua kohti! Seuraavilla yrityksillä pyöri ja hyöri ruudussa, ei selkeestioikein hajua mihin pitäis mennä. Herkästi alkoi huuhailemaan ja fokusointi katkes. En haluu sellaista... Paikan opetukseen:

ohjaaja asettuu hypyn ja ruudun väliin. tai alussa aika lailla ruutuun. Koira laitetaan hyppäämään ja hihkaistaan ruutuun, autetaan oikeaan paikkaan ja palkkaa. paikkaa näytetään kädellä, ei alustaa ei kuppeja. Kun alkaa hokasta, ite voi jäädä hypyn ja ruudun väliin, niin että on kuitenkin kyllin lähellä ruutua, et kerkee nopsaa palkkaamaan koiraa. Asennetta voi tehdä edelleen alustalla + bongaustreenejä vieraissa paikoissa. Taidan mennä nyt tän vkon viel alustalla ja sit kisojen jälkeen aletaan hinkkaamaan tätä paikkaa ja unohdetaan matka ja alusta hetkeksi.

Nouto:

Rentoutta ja positiivisuutta kapulan (puu, metalli, tunnari) kanssa liikkumiseen ja sivulle tuloon. Kapula suuhun "seuraa" kehu ja auta jos tarpeen. Sitten sivulla ja siitä siirtoja, auta auta. Hyppyleikkiä, juoksemista ja kapulan pitoa samalla.

Tunnarit:

Jos tuo loppu tulis rennommaksi ja kivemmaksi niin nousisiko kokonais motivaatio myös? Cn mielestä unohda nurmi treeni jos on niissä ihan pihalla ja tehdään kentällä. Superpalkka onnistuneesta tunnarista! Ruokaa rasiasta?

---------------------------

Ei voi kun todeta et oon onnellisessa asemassa kun on saanut huippu valmennusta Satsulta ja päässyt Christan kursseille yms., on moni tyhmyys jäänyt vähemmälle ja ollaan pysytty ruodussa/ ainakin palattu siihen nopsaa :) Ens vkon loppuna olis ekat Voi kisat, mietitään nyt vielä muutama pv uskalletaanko koklaamaan..