Tänään toinen VOIVOI startti kotikentällä, tumarina Anne Nokelainen. Tehtiin kahdessa erässä, ruudusta poikki. Meinas alkaa jännittämään outo järjestys, mutta helteessä taisi olla hyvä ratkaisu:

*Paikalla makuu 10

Oltin Bn autosta, hengattiin vähänaikaa kehänreunalla ja hetsasin namirasialla. Maahan odottamaan ja siitä mukaan kehään. Tuntui suht kivalta. Maahan aika rauhassa, jäi vähän vinoon jätettäessä. Vähän ennen aikaa liikkuri Riikka kutsui meidän viereisen koiran ohjaajaan kytkemään koiransa. Kun mentiin takaisin kehään, viereinen bortsu hääri Ristyn ympärillä, mutta onneksi Risty kesti maassa!! onneksi mitään ei sattunut ja tuomari sanoi että Risty olisi ansainnut pisteitä 11 :)

--------------------------------------

Startattiin neljäntenä. vein Ristyn tässä välissä autoon ja samat viritelyt kuin alussa. Kehään mennessä tuntui vähän löysältä, liikkeiden alut on lörttöjä, mutta videolta näytti kuitenkiin ihan "hyväntuuliselta ja onnelliselta hömpöttelyltä". Täytyy muistaa treenata/ palkata alkuja!!!

*Seuraaminen 9

Perus setti, musta tuntui aavistuksen löysältä, mutta muiden palautteen ja videon perusteella pitää paikkansa ihan hyvin. Kävelin käännökset tarkemmin kuin viikko sitten ja olivat vissiin parempi. Paikallaan käännöksessä oikealle unohtu jotenkin selän taakse. Tuomari oli aidon hämmästyneen kuuloinen kun kommentoi "sehän seuraa tosi hienosti!"

*Istuminen 9,5

Nappasin suorituspaikalle mennessä vähän kyljesä herätykseksi. Suoritus perussetti, voisi olla nopeampi.

*Luoksetulo 6

Maahan napakasti, jätössä vähän haukotteli ja kerran haistoi maata. Lähti hyvällä vauhdilla, seis vähän liukuen, mutta seisahtui. Maahan menoon himmasi vain vähän vauhtia, jätti varsinaisen maahanmenon tekemättä (odotti suullisen lisäksi käsimerkkiä ja ei uskonut pelkkää suul?) ja loppumatka ravissa pa. Tää näemmä sammuu heti kun treenaa vähemmän. Kuten tietty kaikki muutkin...

*Ruutu 5

Tähän olis nyt keksittävä jotain... Hetsasin aika reilusti lähetyspaikalle mennessä ja huomasin kyllä, että bongasi lähinnä parin metrin päässä maassa olevan naula-alusta. Lähetyksestä meni ihmettelemään sitä ja tarjosi kaiketi targettina. Toisella käskyllä lähti löysässä laukassa kaartamaan vasemmalle luoksetulon lähtöpaikalle. Ihmetteli siellä merkkiä, bongasi ruudun ja jatkoi sitten. Kiljaisin jonkun epämääräisen kimeän kiljahduksen(ajattelin, että reagoi huuhaana siihen paremmin) ja stoppasi aika etreunalle ja siitä pienen haistelun kera maahan. Seuraamaan suht ok vauhdilla, mutta ei pysähtynyt mun sivulle vaan pyörähti eteen ja mun pysähdyttyä korjas sivulle. Plääh

------------------------------------------

Koska oli kuuma ja B tuntui vähän löysältä, ajattelin kokeilla... B uimaan puroon ja sen jälkeen liekittymään puuhun. Vinkui ja kieppui siellä hieman ja maan kautta taas mukaan kehään

*Hyppynouto 9

Videolta näkee, et melkein varasti hyppyyn. Meni kapulalle ja lärppäs tassulla, asetteli vähän suuta, mutta poimi ja tuli hypyn kautta takas.Aika kiltisti arvosteltu...

*Metalli 8

Meni löysässä laukassa, tanssi ja tuumi hetken ja poimi ja ravissa takaisin. Molemmat noudot paremmat kuin viimeviikolla, mutta tääkin musta armeliaasti arvosteltu.

*Tunnari 0

Päivän pällitesti ohjaajalle. Kun sain oman käteen, huomasin sen olevan jo valmiiksi ruksittu. Annoin takaisin liikkurille ja sanoi, ei käy, tää on vanha. Riikka lähti hakemaan uutta ja liike alusta. Sen verran meni pasmat sekaisin, että en muistanut sanoa Blle paikka ennen kääntymistä ja nousi seisomaan mun kääntyessä. Käskin siitä takaisin istumaan (ei kuulemma olis kannattanut). Lähti hyvin, katseli tosin matkalla sivulle kerran, ryykäsi kapuloille niin että oma lensi rivistä ja viereinen pyörähti myös. Kauhoi oman suuhun ja ravissa sivulle, jossa pudotti kapulan ja jäi seisomaan. Ainut onnistunut osuus siis tais olla se oman löytäminen, mutta se lienee kuitenkin se suurin juttu :)

*Kaukot 5

Alkoi I ja kuten viikolla huomasin, se on vaikein. Näytti että nousi ok istumaan ja käänsin katseen liikkuriin (oon koittanut opetella olemaan tuijottamatta koiraa vaihtojen välillä) ja nousikin istumisen kautta seisomaan. Toinen oli seiso ja annoin sitten "ylös" käskyn, ku tajusin koiran seisovan vasta kun käsky oli jo tulossa suusta ja B peruutti vähän. Seuraava maahan (eteni), ylös hyvä, istu myös taaksepäin ja viimeinen maa vähän tahmeasti. Tästä opin, että seuraa myös koiraa, niin voit ehkä pelastaa jotain.

*Kokonaisvaikutus 8

Yhteensä 210,5/ II palkinto ja sij. 3./6

---------------------------

Sitä sain mitä tilasin eli yllättäviä tilanteita ja köpsömmän vireen kestämistä. Harmitttaa, kun tekis mieli treenata enemmän kun koira kestää ja treenata myös kisaamista, mutta nyt pitää jarrata vähän motivaation vuoksi. Köpsiä virheitä tulee kisoissa kun en itse osaa suhtautua eri tilanteisiin ja kaikkia pikkujuttuja pitäis treenata kans, esim. nyt liikkeiden alut ja loput on ollut ihan liian vähällä treenillä. Ja yllättävät tilanteet. Tosin tänään nähtiin sekin, että vire ongelmia ja muitakin ongelmia on kaikilla. Nekään koirat, jotka leikkii paremmin kuin Blondi ja on tekevämmän oloisia, ei välttämättä suoriudu kisasuorituksesta ihan heittämällä. Ylempien luokkien ainoan 1. tuloksen sai vullukka tiimimme jäsen; ihanat Eeva ja Tempo. He todella ansaitsivat hienon ykkösensä, takana taistelua ja 14 VOI luokan kisaa. ONNEA!!

-------------------------

Illalla tehtiin kisajäähdyttelyt uimassa ja dummyn voimalla tehtiin vähän tokojuttuja hauskassa fiiliksessä. Kyllä tää tästä :)