Aamutreenit urpolassa. Olin jopa kyennyt suunnittelemaan mitä tehtäisiin: seuraamista, kiertämistä, ruutua, pitoja, hyppynouto ja tunnari. Häiriötä oli kiitettävästi kun aamuruuhkan autot huristeli viereistä tietä ja pikkukoululaisia kipitteli kouluun.

*Seuraamista

Pari suoraa pätkää normk ja juosten, keskityin kävelemään lyhyillä askeleilla. Lihapullaa haukku kun oli hyvässä paikassa ja tunsin jalassa. Ei mitään ennakointeja, tuntui muutenkin hyvältä! Askeleita, oikealle sivut ja kääntymiset menee suht ok, vasemmalle tarvii apuja enemmän. Koitan pysyä itse kuitenkin suorana. Peruutus Takaisin-sivulle käskyillä pieniä askeleita peruuttaen ok. PA kontaktin rakoilua ohikulkijoista, muualle tiirailemisesta muistutin ja vaadin hyvää kontaktia.

 

*Kiertämistä

Vieras paikka+ vieras tolppa oli hankala, en päässyt kauas ja kun pelkkä kiertäminen tuntui haasteelliselta niin otin siinä vain yhden stopin ja kaksi kertaa sivulle. Harjoiteltava pelkkänä temppuna eri paikoissa ennen kuin pystyy yhdistämään varsinaiseen treenaamiseen.

*Ruutua

Vietiin alusta yhdessä ja lyhyestä matkasta ensin lähetys ja meni tosi hyvin alustalle, josta lihapulla lensi. Juostiin yhdessä kauas, josta ajattelin lähettää lennossa, mutta Blondi olikin unohtanut jo ruudun ja singahti lähetyksestä läheiselle roskalle. Otin sivulle, näytin kädellä ja lähetin uudelleen, meni hyvää vauhtia ja stoppasi alustalle hienosti "seis" ja kehuin+kävelin vähän lähemmäs ja heitin lihapullan. 3. toisto kaukaa, otin suoraa sivulle ja lähetin kuten edellisellä, lähti heti hyvin ja loppu kuten ed. mutta kävelin kehuen vielä lähemmäksi. Pysyi seisomassa hyvin. Täytyy varmaan tehdä edelleen vaan alustan kanssa, että saa lähdön varmaksi ja vauhdin hyväksi. Haluun et menis "kiitolaukkaa" eikä vaan hopohopo laukkaa. :)

*Pitoa

Kannatin tunnaria ja hyppäytin se suussa, pureskelee, mäklää ja syleskelee aika herkästi. Vähemmän kun tekee jotain mutta ei todellakaan mitää rauhallista pitämistä. Noutokapula suussa otettiin avo hyppyä, autoin käsiavuilla ja kropalla mut onnistui ja sitä pitää ihan rauhassa.

*Hyppynouto

Pitämisen jälkeen otin suoraa kokonaisen hyppynoudon, meni ja poimi ok, paluuseen lähti ravissa (heitin nyt vähän pidemmälle kuin aiemmin) mutta kiihdytti laukkaan ennen takaisin hyppyä. Sivulle kääntyi lenkin kautta aika löperösti ja jäi taakse seisomaan kun en ollut sanonut mitään. Toiseen yritykseen hetsasin vähän namipussilla ja jätin sen koiran puoleiseen käteen. Lähdössä jo näki et nyt on eri vauhti, poimi tosi hyvin ja palas rivakassa laukassa kun käänsin namipussin näkyviin poimimisen jälkeen, mutta en sanonut mitään. Sivulle tulossa kehuin kun oli kohdalla ja alkoi kääntymään, nyt paremmin ja napakammin!

*Tunnari

Tähän tarviisin jonkun vahtimaan, että et turaa typeriä. :( Piilotin ensin pelkän oman pidempään ruohikkoon kuin yleensä ja keskelle nurmikaistaa p-paikan reunaan. Lähti etsimään ok, mutta kun ei heti löytänyt niin kysyy apua ja vähän huuhailee, söi jopa heinää.. En kuitenkaan auttanut, jatkoi ja haisteli taas välillä hyvin, mutta herpaantui ja kyseli apua.  Jatkoi kuitenkin aina, vaikka en auttanut. "Merkkasi" musta oman jo kerran, mutta kun ei poiminut niin en sanonut mitään ja jatkoi haistelua kauemmas. Viimein löysi oman ja kun oli pari askelta ottanut mua kohti nii hihkaisin ja palkka. Toinen yritys vieras kasa ja oma piiloon viereen. Jäin itse puoleenväliin, meni paremmin ja keskittyneemmin, haisteli ja taisi vähän sekoittaa vieraita mutta ei kokeillut suulla ja poimi oman taas pari askelta palautusta-hihkaisu ja palkka. Kapula lentää kyllä blondin suusta heti kun hihkaisen, mutta kun haluisin nyt kertoa et haistelu ja oman löytäminen on SE juttu! noo piti sitten jatkaa_tyhmä minä! Laitoin vieraat erilleen toisistaan ja oman reunaan sekaan (näkyville). Jäin taas puoliväliin. Meni hyvin ja haisteli, mutta oli nyt selkeästi "rajumpi" kuin edelliset ja haroi kapuloita tassullaan. Kuopasi omaa, mutta otti viereisen. Lähetin uudelleen ja taisi tulla 2 vierasta vielä ennen omaa... voi p! olis pitänyt lopettaa jo edelliseen!! Palkkasin omasta ja kerran vielä piilotin pelkän oman, jonka etsi ja löysi nopeasti. Siitä sitten lihapullaan ja reilusfti kehuja. Ja tukkapöllöä pöllölle ohjaajalle!