Nyt ei jääty kiinni, parkkis oli aurattu, keli mitä hienoin ja päätinkin treenata enimmäkseen pihalla. Blondi oli alkuun vähän pihalla, ei oo koskaan treenattu siinä parkkipaikalla ja varmaan siinä oli aika paljon hajuja yms. Skarppasi kuitenkin treenin edetessä hyvin ja oli alkuhuuhailusta huolimatta kivassa vireessä, ei edes paljoa vinkunut :) Olin tehnyt treenisuunnitelman oikein paperille, huomattavasti helpompi pysyä siinä ja välttää sooloilu ja liika hinkkaaminen kun asiat on paprulla.

ALKU JA RUUTUA Tein ruudun ja hain Blondin autosta, suunnitelmana ensin vähän leikkiä. Olin laittanut kupin ja namit ruutuun jo valmiiksi ja sainkin pari kertaa karjaista aika ilkeästi, että sain sen kääntymään pois ruutuun karkaamiselta kesken leikin. Koitin siis alkuun leikkiä kahden lelun kanssa. Jahtasi, tarttui ja veti aika kivasti lelua, mutta kun päästin irti niin a) jäi repimään leluaan tai b) pudotti maahan ja lähti huhhailemaan muualle. :( Tää leikki ei nyt oikein oo samaa luokkaa kuin syksyllä... Sitten ruutua: mentiin kauas ja hetsasin ja lähetin: lähti suht ok vauhdilla, mutta kaarsi vasemman kautta ja sivusta ruutuun. Laitettiin yhdessä uudet namit kuppiin ja mentiin takaisin lähtöpaikalle ja uudestaan; parempi vauhti, mutta taas sivusta sisään??? Läheltä ilman kuppia, hyvä paikka ja aika voimallinen "seis", stoppasi hyvin ja heitin lihapullalla.

STOPIT makupalaa heitellen ja paluuseen seis/maahan tai sivulle. Muuten hyvä, mutta maahanmenon sekoittaa helposti vielä seisomiseksi, jos huitaisen käsiavun jotenkin huolimattomasti.

LT Tooosi pitkästä matkasta, hyvä jättö ja hieno vauhti, en auttanut lopussa ja pa vino. Korjuutin ja palkkasin kuitenkin.

SEURAAMISTA vasurille kääntymisiä/ pepputreeniä: käännös+seis, käännös yli, käännös ja peruutus. Kun tarpeeksi teki tapahtumia tähän vasuriin, alkoi ennakoimaan, otin sitten muutaman käännöksen ja jatkoin normisti ja palkkaa vasta suoralla. Tähän oli kiva ja rauhallinen+ keskittynyt mielentila.

METALLIA pitotreeniä eli B sivulla ja kapula suuhun, kehuja kun on kontaktissa ja rauhallinen luovutus ja palkka istuen. Hyvin se otti kylmän kapulan aika oma-aloitteisestikin (en tosin olisi jäänyt odottamaan kun aikeissa laittaa se suuhun) ja piti hienosti! Hyödyllistä se viime syksyn jankkaus!

TUNNARI mielentila tuntui hyvältä, joten päätin uskaltaa tehdä tunnarin pihalla. Vieraat epämääräiseen järjestykseen 2kpl nippuja, oma itsekseen sinne sekaan. Kääntyilin ennen lähtystä ja B yritti kääntyillä mukana. Lähetin "etsi", pitäis päättää onko käsky "etsi" vai "oma" kun ei kuulemma voi olla molemmat :) Ei tajunnut lähteä ekalla, uus k ja lähti laukassa. Aloitti haistelun hyvin ja tomerasti, oma sekaantui vähän jalkoihin, mutta jatkoi. Merkkasi oman löydettyään ja pysähtyi seisomaan ja tuijottaman pieneksi hetkeksi mua, hymyilin ja B nappas oman ja laukassa takaisin.

KAUKOJA n. 3 metristä i-m-i ja s-i-s, tähän oli tosi hyvä mielentila ja teki hienosti ja oli tosi tarkkana, ei tainnut äännelläkkään! Toisen sarjan i-s peruutti jonkin verran, mutta ei mitään raivopäistä peruutusta sekään! Hyvä B!

sitten hallin ja tein HYPPYNOUTOA. Varasti ekaan, kutsuin pois ja udestaan. Odotti hyvin lupaa ja perus setti, paluu ravissa mutta suoritti kokonaisena. Uusinta ja hihkaisin nostosta; nosti reippaan laukan. Tiedän tää on vaarallisilla vesillä, ei pidä tehdä liikaa ja ei saa mennä houkutteluksi. Palkkaamisen jälkeen tarjosi kapulaa uudelleen mulle (otti maasta), jätin seisomaan kauas hypystä ja menin toiselle puolelle (myös aika pitkä väli), kutsunouto hypyn kautta ja tuli tosi reippaassa laukassa :) Vapautin kapulan kanssa.

----------------

Kotona ollaan jatkettu hiljaa treenejä ulos lähtiessä, meinaa närvi palaa aamulla kun olis ollu jo vähän hoppu, mutta koitan pitää nyt tän viileen linjan. Jos menisin mättäsy linjalle, en tiiä raaskinko kuitenkaan lasauttaa Blondia niin lujaa, että hiljenee kerrasta... Päästiin kuitenkin ulos aamulla 2krt ja kerkesin töihinkin :)

Metallia naksuteltiin vielä illalla; pitoa ja sivulla jaloista nostoa + nosto matkalta (lyhyt väli) ja pa.

Blondi on aika uuttera Nanny; Vappu ei ole enää kovin tarkka pennuistaa ja Risty on päässyt niitä hoitelemaan myös :)