Sunnuntai korjaamolle Varkauteen ja Satsun kanssa miettimään Bn hiljentämistä. Peten vinkistä varustauduin pienellä sumupullolla ja ei kun suihkimaan:

Jo autosta otettaessa B sain ekan ruiskauksen nokalle, ilme oli näkemisen arvoinen "WHAT???", muutaman kerran koitti älistä ja aina tuli sumu nenälle. Kentälle mentiin hihnassa ja alkuun tehtiin seuraamista. Seuraa-vinkui-sumu-hiljaa-seuraa ja kun oli hiljaa niin sai riemukkaan palkan. Ja jos tässä vaiheessa tuli ääntä niin sumupullo lauloi. Aika hämmästynyt oli Blondi, mutta mun yllätykseksi suurpiirteisen hömpöttelevän spanielin ilme muuttui vakavan keskittyneeksi ja B alkoi työskennellä kahta tarkemmin. Ja hiljaa!! Toki sain olla aika tarkkana ja nopeana sumuttimen kanssa, mutta aika nopeasti tuntui menevän jakeluun, että vinkumisesta ei hyvä heilu! Vähän alkoi väistämään mun oikeaa kättä (pullo siinä) ja kerran taisi sumun jälkeen hiippailla hetken+ oli tietty välillä aika varovainen, mutta työnteko kaikkinensa oli tosi särmää. Seuraamisen jälkeen tehtiin ruutua ja alkuvirittelyssä sain muutaman kerran suhauttaa äänestä, mutta vastasi palautteeseen aika pian ja kipitti luvan saatuaan kovasti ruutuun ihan hiljaa :)

Paussi ja sitten luoksetuloa--------------------------------------------------------------------------------------------

Taktiikkana: jos ei meinaa pysähtyä, ryntään vastaan toruen ja pannasta kiinni, kiikutan stoppi paikalle ja näytän "tässä seis, noin hyvä!" ja ilman palkkaa uusiksi. Tässäkin suureksi hämmästykseksi saatiin aikaiseksi pari hyvää pysähdystä, joista tietenkin tosi riemukas palkka. Blondia harhauttaakseen välillä suora ja toisesta suunnasta ja erheytyi taas yrittämään läpijuoksua (on se kuitenkin vähän Blondi vaikka yllättävän fiksulta tänään vaikuttikin). Kaikki kerrat, ja juoksutettiin aika monta kertaa, blondi tuli iloisesti korvat lepattaen vauhdilla, eikä ennakoinnista tietoakaan. Kerran meinasi karata Satsun käskytyksestä ja tästä palautettiin alkuun, jonka jälkeen arpoi vähän seuraavaa kutsua. Mutta taas siitä seuraavat lähti ihan vauhdilla, tosin nyt minun käskystä :)

Joo tuli todistettua, että pystyy kyllä tekemään hiljaakin hyvin ja mun kasetista/ johdonmukaisuudesta on nyt tää kiinni. Ajattelin puuttua kaikkeen vinkumiseen, täytyy hankkia parempi sumutin vaan. Ja huomasin jo kotona, että aika monessa tilanteessa se koittaakin ääntä pitää... Mutta herkillä on nyt myös ja palaute tuntuis menevän jakeluun+ yrittää ihan hulluna mielistellä mua ja tarjoata kaikkee kun on järkytetty sen maailmankuvaa. Pysy Maarit kovana, pysy...

Kiitos Satsu!!