Loppuviikko treenailtiin jokapv jotain, perjantaina starttasin kohti Tamperetta ja treffattiin Riitan ja Jessican kanssa Sport Dog Park:issa ja sieltä sitten jatkoimme Julkujärvelle seuraamaan valmennusrenkaan leiriä. Aikamoista pälliharjoittelua minulle ja Blondille paljon treeniä.

Loppuviikon omissa treeneissä aloin jo vaipua epätoivoon vinkumisen kanssa. Suihkepullosta tuli molemmille aikamoinen mörkö, musta jähmö kyttääjä ja Blondista entistä varovaisempi. Meinasin antaa ääelle jo periksi... Treenit sinänsä muuten tuntuu hauskalta; B yrittää oikein kovasti ja tekee paljon oikeitakin juttuja.

---------------------------------------

Lempäälässä:

Tein VOI luokan läpi väleissä palkkaillen. Jessica ja Riitta käskytti, katsoi ja kommentoi; jännää mutta ei onneksi liian lamaavaa (mulle, B tuskin välitti yleisöstä):

Seuruu:

Perus Ristyä, tuntui tiiviiltä, käännöksissä taisi jossain vähän kuplahtaa ja ääntä tuli varsinkin askelissa. Koitin kieltää-ei vaikutusta.

Istuminen:

Tais olla ihan ok, paitsi ääntä varsinkin alussa.

Luoksetulo:

Alku ok, seisahtui (km), jatkoi välin ok laukassa, maahanmenosta ei tietoakaan. Palautin maahanmeno merkille ja "siisä maahan, hyvä" ja sitten seisomisesta uusiksi ja kaikki avut- meni maahan- lihapullaa.

Tässä vaiheessa ehdotin jo et onko tässä mitään järkeä kun B vaan vinkuu, enkä mahda sille mitään. Jessica ehdotti et jatka, mutta älä ota pa ruudun alussa.->

Ruutu:

Talutin lähtöpaikalle pannasta ja "missä ruutu" + lähetys heti kun bongas. Meni pienellä banaanilla, stoppi suht ok ja maahan. Seuraamaan tais tulla ihan ok ja otin vastaan namikädellä ja sai sydä lihapullaa)

Metalli:

Karkasi kaksi kertaa heiton jälkeen Jessican "käsky", otin takaisin ja kolmanne sai pysymisestä namia. Sittem ei B tajunnutkaan lähteä ja 2x hae- meni, poimi ja palautti ravissa (vähän epävarmuutta alun säädöstä?). Babycattia rasiasta

Hyppy:

Muuten ok, mutta älähti kaupulalle mennessä. Tää tais mennä palkatta

Tunnari:

Ryykäsi kapuloille, sekoitti tassulla ja otti nopeasti oman viereisen ja palautti pirusti purren+ taisi vielä pudottaa maahan sivulla. Kasetti ei kestä kun on liian kiire. Olis pitänyt olla viisas ja helpottaa, mut kun halus kokeilla... Toistolla malttoi sitten vähän haistella ja oma löytyi.

Kauko:

Palkkasin ekan istumisen (ok) ja sitten lyhyt sarja muita, viimeinen s-m tulin käskyttämään ihan läheltä. Suht ok, paitis tässäkin tais vinkua vähän..

Tauko ja sit tehtiin porukassa po:t; tässä setissä Risty oli paljon rennompi eikä enää vinkunut juurikaan, hmm oliko mun oma asenne eri vai? Tehtiin jotain leikkijuttuja stoppeja, ruutua yms vielä vähän.

Jessica ja Riitta oli sitä mieltä, että palkan odotusarvo on Ristylle liian suuri ja aiheuttaa vinkumista. Palkkaa voisi vähän jopa huonontaa (mieti superpalkka tarkkaan!), palkkausväliä ja tapaa/suuntaa (heittoja yms.?) mietittävä. Mun kehu ei tarvitsisi olla niin ylenpalttinen jos näen kierrosten nousevan, ole itse rauhallinen. Ehkä mä en nyt osaa suhtautua tähän motivaatio tasoon oikealla tavalla..

---------------------------------------------

Julkujärvellä olikin sitte tosi mielenkiintoista seurata valmennusrenkaan treenejä Jonten johdolla. Itselleni tein seuraavia havaintoja/ "ahaa elämyksiä":

*Turvallisuus tuo varmuutta, eli kun koira oppii tehtäviä, se tekee ne varmemmin, nopeammin, paremmin ja intensiivisemmin.

*Stretsaa koiraa ja opeta kestoa: tekeminenkin on Blle jo palkka ja se haluaa tehdä! Ei tarvitse työntää lihapullaa suuhun joka välissä! Kymmenen temppua ennen namia... Anna koiralle vastuuta kun se osaa. Käytä kehua ja anna itsestä rohkeammin positiivisuutta ulos; myös se on palkka! B on oppinut vastaamaan kehuun ja tietää sen merkityksen: käytä sitä!

*Liian korkea stressi ei ole hyvä. Kun stressi nousee liian ylös siitä seuraa konflikti. Jos ohjaaja ei ole tarpeeksi hyvä auktoriteetti ja osaa lukea koiraansa + hermostuu konfliktista seuraa vain lisää stressiä. Just näin on käynyt meille suihkepullon kanssa. JOS HUOMAAT OLEVASI KONFLIKTISSA ÄLÄ HERMOSTU!  Nyt Blondi nostaa kiepit jo ajatuksesta, että aloitetaan treeni, on löydettävä taoa laskea stressiä.

*Opeta koiraa vaihtamaan eri lokeroihin: laumavietti, saalisvietti.. Stressin määrää pitää pystyä säätelemään suorituksen aikana. Joku asia vaatii suurempaa "kiihtymystä", toinen on tehtävä rauhallisemmin.

Blondi sai treenata useaan otteeseen pieniä paloja, tein lähinnä helppoja ja kivoja juttuja ja koitin hallita omaa kasettia (jännää treenata niin "pro" ihmisten edessä, Jonttekin sattui kentän reunalle kerran, mitähän mahtoi ajatella..). Seuruuta, ruutua, vähän noutoja, kaukoja... Hyvin bongaili ruutua ja juoksi kupille, paikka tyhjässä ruudussa löytyy vähän ailahtelevaisesti.

Saidan treeneistä tuli hauska idea:

Juttelivat miten koiraa voisi palkata kun on lähinnä kiinnostunut ruoasta (ei leiki). Jontte muistutti, että ei tarvitse/ pidä työntää palkkaa kokoajan suuhun ja tarkkailla omaa koiraa mikä siitä on hauskaa treeneissä. Kentällä on paljon "leluja": käytä tehtäviä joista koira tykkää, leikin sen kanssa "temppurataa" ja muista vain kehua kunnolla tehtävien väleissä! Mekiltä noutoon ja noudosta merkille, hypylle, stoppeja, istumista yms. 10 temppua, kehuja ja iloa väleissä ja loppuun kehujen ja ilakoinnin jälkeen se nami. Kokeilin Bllä pari kertaa ja oli aika hauskaa :)

----------------------------------

Pulmu on ehkä syntynyt; jos kaikki menee hyvin niin yksi kolmesta pikku Tikistä on meidän PULMU :))