Nyt se on hankittu, ensimmäinen TOKO "titteli" meidän perheessä :) Kisat Varkaudessa, tuomarina Pauli Härkönen ja Risty kisasi AVOssa 169p./ AVO1/ sij. 1./5 :) Valmisteluna ed. päivänä kaupalla sisällä noudon palautus, jäävät ja lt pys ihan lyhyestä matkasta + kaukojen ekaa siirtoa. Aamulla omassa pihassa LT stoppi lihapullaa heittäen ja kokonainen hyppy. Kisapaikalla vain pissitys ja liekittymään tolppaan ed. koiran ajaksi. Hyvä, aurinkoinen, mutta ei liian kuuma keli. Startattiin kolmantena.

Parasta:

- Ohjaaja ei salpaantunut jännityksestä. Saatiin ykkönen ja TK2, selvittiin ilman nollia, päästään vaihtamaan luokkaa (nyt on siis ihan pakko). Risty vastasi kehuihin hyvin, liikkeiden välit tosi kivassa vireessä ja kontaktissa ja ohjaaja pystyi toimimaan järkevästi ja keskittymään oleelliseen väleissä (ei häiriintynyt mm. harj arvostelijasta). Alussa varsinaisessa suorituksessa jopa vähän "yli yrittämistä" Ristyltä, mitä olen kyllä ihan itse kaivanut esiin eli seuraamisessa painoi (!) ja edisti. Mutta tätä en ole uskonut tapahtuvan, posittivista sinäänsä, täytyy vaan opetella hallitsemaan. Moni liike edistynyt (LT, seisominen, varmuus kaukoihin...)

Huonoa:

- Nouto taas perseelleen, ohjaaja sortui pyytelemään koiraa liikkeiden alussa kun tuntui jossain kohti vähän huuhaalta, olisi vaan pitänyt mennä "seuraa" käskyllä niin kuin aina eikä "pyydellä" kontaktia. Jännityksessä käskyt muuttui jopa "vihaisen" kuuuloiseksi, napakka ei ole sama kuin äksy... Söpölle Blondille ei saa olla kiukkuinen. Mietin liikaa seuraamiskaaviota etukäteen ja meinasin kompastua omaan nokkeluuteen ja kuunnella huonosti liikkeenohjaajaa.

Liikkeet:

Paikalla makaaminen 10

Maahan ok ekalla, jätössä oli katsellut vähän kehän laidalla olevaa Konstaa, mutta ollut ihan ok, istumaan ekalla, ei siis mitään erityistä.

Seuraaminen 8

Painoi ja edisti (vähän)-> kääntyminen tästä vasemmalle hitsin hankalaa, törmättiin taas ekassa vasurissa. PA:t tais olla hitusen vinot mol. pysähdyksissä? Täyskäännös kuplahti lopussa vähän ja meinasin vahingossa pysähtyä siihen kun olin edellä liikkuria. Mutta siis vire ihana, vähän liippas jo ylös kun alkaa painamaan, mutta ongelmanahan on välillä ollut paikka hiukka takana. Juoksu oli tosi hyvä nyt. Mutta ei siis toimi ajatus treeneissä annetaan painaa ja edistää-> kisoissa väsyneenä tekee sitten hyvin. Eihän se tuossa seuraamisessa vielä järin väsynyt ole kun on eka liike:) Seuras  kyllä muutkin pätkät (jäävät yms) ihan yhtä tiiviisti.

Maahanmeno 8

Tarpeettoman kova käsky, eikä sitten noussut ekalla PA, siihen 2 käsk

Luoksetulo 8

Löysä pysähdys, mutta pysähtyi kuitenkin, musta paras lt kisoissa mitä koskaan. Loppuosa ok vauhdissa ja PA oli musta suora myös.

Seisominen 9

Parempaan suuntaan tämäkin.

Nouto 5

Ihan peestä. Lähti hyvällä vauhdilla, jäi kapulalle miettimään, odotin, nosti ja lähti ravissa palautukseen, pudotti (!) puoleenväliin ja jäi seisomaan. Uudella käskyllä poimi ja toi sivulle, palautuksessa istui ok. Molemmat nostot kikkaili ja läiski tassulla. Mitä tälle tehdään?!?!!

Kaukot 10

Ihan särmät, mut käskyt olis voinut kuulostaa vähän kivemmilta ;)

Hyppy 8

Hyppäsi ok, mutta vähän huuhaa miettimistä ennen istumista, kallistin vähän vissiin päätä paluuseen.

Kokonaisvaikutus 9

---------------------------

Blondi tuntui kivalta, vaikka liikkeiden alotukset on ollu musta joskus parempiakin, nyt tuntui vähän siltä, että keskittyy ympärillä tapahtuvaan myös. Ihanaa kuitenkin, miten "mukana" se on kokoajan, ei yhtään tunnetta, että haluis häipyä muualle ja kehuista riemastuu vallan. Nouto harmittaa sikana, mutta ehkä me keksitään sille jotain. Ja mikä parasta, ei enää koskaan näitä avo kisoja, uudet haasteet ja uudet luokat edessä :)

Taas kerran kiitos kaikille treenikavereille ja etenkin Satsulle, ilman sua ei oltais tässä.

Video menossa nettiin www.twigle.kuvat.fi -> TOKO-> Varkaus 20.9.09