Satsun/Wemman ja Ryttiksen kanssa Pieksämäellä. Satsu coutsas meitä tosi pitkäpinnaisesti :) Wemma teki ensin, sitten B ja viimeiseksi Ryttis. Ryttis pääsi varsinaisen treenin jälkeen agiliitämään ja mä sain keksiä Satsulle kuvioita :)

Bn treenissä päädyttiin kokeilemaan nyt sellaista linjaa, että mitään ei tapahdu ennen kuin Risty on ihan hiljaa. Tulin halliin ja B kieppui jaloissa (EN tunkenut käsiä taskuun ja kaivanut lihiksiä esille :)), vinkui välillä ja jopa haukahti. Haukusta pitää kieltää. Ensin meinasin ottaa sivulle, mutta nyt ei kuulemma näin. B alas odottamaan ja sitten odotettiin, että piippaus loppuu. Se kestikin tovin. Suunnitelma oli, että kun hiljenee, kutsun sivulle ja jos on hiljaa niin palkkaan riemukkaasti. Kokeiltiin muutama, kesti aika kauan ennen kuin hiljeni maassa ja kun kutsuin niin piippas viimeistään kun asettui sivulle. Ei palkkaa ja uudelleen alas. Kun tuo mun lähellä liikkuminen näytti olevan hankalaa hiljaa niin kävin kerran palkkaamassa Bn maassa, että tulis edes joku ajatus mitä haetaan.

METALLIA: Kapula suuhun ja pitoa-ok. Kapula jalkoihin, kuopi, suopi ja vinkui- ei onnistu. Uudelleen kapula suuhun ja hyvä pito. LT kapula suussa- tuli hienosti laukassa.

RUUTU: Satsu vei alustan, hetsasin Blondia. Sitten odotettiin tovi, että vinkuminen loppuu ja kun loppui- lähetys ja meni hienosti ja vauhdilla alustalle- lihapulla lensi.

KAUKOJA: Tää on hankalaa hiljaa. Vaihto, vinkui ja sitten odoteltiin, että hiljenee. Ja kun hiljaa, sai tehdä toisen vaihdon. Vinkui- odotettiin, että hiljenee ja taas vaihto. ekat m-i-m onnistui vaihtona, viimeinen m-s tarvi apuja ja siinä vinkuessa koitti käydä välillä istumaan- kielsin ja kävin korjaamassa seisomaan. B näytti ihan siltä, että voi v...ttu tää on kyllä ihan syvältä! Mutta nyt ei auta kun totella ja olla HILJAA!

TUNNARI vieraat kekoja ja oma siellä välillä. Odotti maassa ja kun oli hiljaa, vapautin namiin ja lähetin siitä haistelemaan. Meni aavistuksen huuhaa mutta haisteli ja etsi tunnollisesti oman ja toi. HYVÄ!

Lopuksi vähän leikkiä

-----------------

Plään on nyt se, että mitään ei tehdä jos ääntä tulee ja sitten kun hiljenee, saa tehdä ja hiljaisesta tekemisestä palkkaan tosi riemukkaasti. Kotona hiljaisuus treenit jatkuu, sovelsin sitä jo heti kotiin tullessa illalla myös autoon, eli ulos ei pääse ennen kun on hiljaa. Aika monta kertaa avasin oman oven ja jos vinkui, niin ovi kiinni ja odotin ja taas uudelleen. Viimein pääsin kontille asti ja kun vinkui häkin ovea avatessa, häkki kiinni ja odotin. Kyllä se viimein hiljeni... Kotvasen pitkäveteiseksi saattaa käydä treenit hetkeksi ja kotonakin toiminta kestää, mutta mä en haluu pilata kaikkea nyt sillä, että homma menee kaoottiseksi älinäksi. Vinkuminen on himppasen outoa kun treeneissä se on pahinta mitä lähempänä mä olen (pa esim.) ja ei älise ihan suoraa huutoa vaan hinkuu ja vikisee paremminkin. Mutta itseppähän olen opettanut kaikilla loistokkailla liekityksillä yms. Tyhmä minä.

Seuraavana aamuna uloslähtö kesti 15min, jos B vinkui menin pesuhuoneeseen istumaan. Hiljeni- palasin eteiseen- vinkuminen jatkui. Lopulta kun pesuhuoneeseen meno ei näyttänyt tuottavan tulosta, otin Varman ja Vapun ja lähdin niiden kanssa ulos ja jätin Bn sisälle. Hetken kuluttua palasin takaisin ja avasin ulko-oven, odotin hetken, vinkui, ovi kiinni. Hiljaa- ovi auki ja nyt oli ihan hiljaa ja pääsi ulos. Aikalailla näytti siltä, että herneet vetää villiä rinkiä Bn päässä ja tuumii, että mikä h..vetti tässä nyt on??? Muuten ok kun vetää omat hermot narikkaan, mutta Konstan (murkkuikäinen 4 vee, joka tappelee päivän pukeutumisesta) kanssa lähtö on hieman haasteellisempaa. Töihin lähtiessä laitoin Bn portin taakse ja otin sieltä vasta kun on hiljaa ja jos vinkui matkalla ovelle, laitoin istumaan ja menin konstan kanssa pakkaamaan autoa ja päästin ulos vasta kun oli hiljaa.

-------

Kiitos Saara herätyksestä ja Satsulle iiiisot kiitokset, että jaksat vaan katella ja koutsata meitä!