Multa poistettiin viisaudenhammas päivällä, turvonneella ja turpealla naamalla ei voi mennä töihin-> päätettiin Eevan ja Tempon kanssa lähteä treenaamaan Varkauteen :) Wemma ja Ryttis treenasi myös, tehtiin vuorotellen. Tempo aloitti ja Blondi pääsi tolppaan liekittymään.

*Noutoa

Ensin kokeiltiin jättönoutoa viskaamalla kapula kopin nurkantaakse, ideana että B poimisi sen sieltä, ei pystyttäis tuijottelemaan toisiamme ja minä jatkaisin matkaa-> B:llä tulisi kiire perään. Oli aika ihmeissään!! Kapulalle menoon tarvi useamman käskyn, mietti ja läpsi siellä, minä vaan kävelein kaukana. Otti suuhun, tuli nurkalle tuijottelemaan ja kun tein hihhulihyppyjä koirasta välittämättä, tuli laukalla luokse. Useampi yritys, ei mitään supernopeaa toimintaa poimimiseen, mutta palautti laukassa.

Mietittiin ja mietittiin näitä nouto-ongelmia treenin lopussa ja päädyttiin nyt sitten lopulta plään PAKKOnouto. Eli alan opettamaan Blondille noudon uudelleen, kapistuksena harjanvarren pätkä. Jos siis menee pieleen, niin ei olla tehty sitä noutokapulalla. B sivulle, "hae", laitan kapulan suuhun (ei tarvi ottaa itse, en odottele aloitetta, vaan laitan sen suuhun), suu kiinni (kädet kuonon päällä ja alla) "hae", päästän kuonosta irti,  jos mälvää niin kuonosta kiinni uudelleen "ei" ja "hae", kehua kun pitää hyvin. Ei saa mälvätä sittenkään kun otan kapulasta kiinni tai kumartelen, ei yhtikäs yhtään. Räpylät kuonoon ja "ei" heti jos alkaa pureskelemaan tai pyörittelemään. Irti saa laskea vasta kun "kiitos". Ja sitten palkkaa. Mä en saa hermostua, oikeaan paikkaan ajoitettuna vaan "hae" "ei" ja tarvittaessa räpylöillä kuonosta kiinni. Kun tää onnistuu istuessa, voidaan alkaa liikkumaan, satsu valvoo... 3 kertaa päivässä 5-6 toistoa/kerta.

*Ruutua

Teki hienosti! Jätin kentän toiseen päähän maahan odottamaan, vein alustan ruutuun, kutsuin Bn luokse (lujaa) ja lähetin pitkästä matkasta ruutuun. Meni hyvin! Sitten lähempää ilman alustaa pari kertaa, ok ja lopuksi vielä alustalle. Pitää hihkaista kimeämmin ja nopeammin seis heti alustan kohdalla, että lakkais tekemästä lenkkiä kääntyessä. Nyt ei oikein hihkut onnistunut kun suu turrana. Mutta siis hyvällä mallilla! Pari seuraamaan tuloa maasta, vähän varovasti, mutta ok. Tätä vois harjoitella kun jätän Blondia treeneissä odottamaan maahan välillä ja tulee sieltä aina innoissaan mukaan niin kutsuu sen sieltä seuraamaan.

*Kaukoja

Peruuttelee, mutta ei huolestuta siitä. Muista sylkäistä/ heittää nami taakse m-s, että ei tule etup.

--------------------

*Liik istuminen

Tulollaan... Opettele jalka-apu: IS-TU, oikea jalka-vasen jalka-seis+palkka, pääsis eroon pään ja kropan kallisteluista.

*Luoksetulo

Paremmalla mallilla kuin koskaan :) Luotettava apuheittäjä olisi tarpeen, niin soisi itse keskittyä antamaan nopeaa käsimerkkiä ja lihapulla lentäisi kuitenkin myös heti. Tehtiin viivalle pysäytyksiä ja Satsu heitti lihapullaa, onnistui tosi hyvin ja stopit oli napakoita! Maahan menoa myös, vahva kroppauhka koiraa päin ja suullinen käsky+ Satsu heitti lihapullaa jalkojen väliin.

Loisteliaaksi lopuksi opiskeltiin sitä pakkonoutoa, toivotaan tämän auttavan!

Hyvät treenit, parempi mieli, vaikka lärviin sattui ja ilta meni aika tokkurassa. Kiitos seuralaisille!